sâmbătă, 28 aprilie 2012

Cum să păstrăm legumele

După o căutare despre cum păstreaza alţii legumele, le-am scris pe cele pe care le-am încercat şi noi şi au funcţionat. Aşadar:

 1.Nu păstrați întotdeauna legumele în frigider
 Salata se păstrează bine la temperaturi scăzute, de asemenea și  legumele rădăcinoase precum sfecla, morcovul, pătrunjelul, rădăcina și ridichile.
Ceapa verde se păstreaza bine in spaţii răcoroase, ferite de lumină. O poţi ţine în frigider, învelită strâns într-o folie de aluminiu sau între nişte prosopele de hârtie, ori in beci, într-un spaţiu întunecat, bine ventilat si uscat. Astfel se va păstra pentru cel puţin o săptămănă.
Temperatura din frigider întotdeauna grăbește procesul de alterare la roșii, castraveți și ardei. Temperatura optimă pentru roșii este cea din pivniță, adică în jur de 10-13 grade Celsius, iar pentru castraveți nu mai mult de 7 grade. 

 2.Aveţi grijă la etilenă
  Unele legume si fructe pur si simplu nu sunt compatibile. Ei bine, daca ţineţi împreună în frigider unele legume cu unele fructe, acestea se vor altera mai repede. Şi asta din cauza gazului numit etilenă. Există fructe care emană acest gaz si legume care sunt extrem de sensibile la acesta, motiv pentru care ar trebui ţinute cat mai bine separate (daca se poate in cutii diferite).
Iata cateva fructe din aceasta categorie - caise, banane, nectarine, pere, prune, rosii, precum si câteva legume sensibile la etilena produsa de acestea - sparanghel, broccoli, varza, morcovi, castraveti, fasole verde, salata verde, ardei.

 3. Reglează-ţi frigiderul 
   Pentru a păstra alimentele cât mai proaspete, frigiderul ar trebui sa fie potrivit la 2,2 - 3,3 grade Celsius. De asemenea, nu ţine legumele pe raftul situat aproape de congelator. Nu lăsa legumele in pungi de plastic închise ermetic pentru că se păstreaza mai bine daca au puţin aer. Nu rupe codiţele si nu tăia rădăcinile decât atunci când foloseşti legumele respective. Şi, in cele din urmă, nu lăsa apa pe acestea, deoarece excesul de hidratare le alterează mai repede.

http://retete.acasa.ro/sfaturi-culinare-41/cum-sa-alegi-si-sa-depozitezi-ceapa-verde-15289.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu