După o căutare despre cum păstreaza alţii legumele, le-am scris pe cele pe care le-am încercat şi noi şi au funcţionat. Aşadar:
1.Nu păstrați
întotdeauna legumele în frigider
Salata se păstrează bine la
temperaturi scăzute, de asemenea și legumele rădăcinoase precum sfecla,
morcovul, pătrunjelul, rădăcina și ridichile.
Ceapa
verde se păstreaza bine in spaţii răcoroase, ferite de lumină. O
poţi ţine în frigider, învelită strâns într-o folie de
aluminiu sau între nişte prosopele de hârtie, ori in beci, într-un
spaţiu întunecat, bine ventilat si uscat. Astfel se va păstra pentru cel puţin
o săptămănă.
Temperatura din frigider întotdeauna
grăbește procesul de
alterare la roșii, castraveți și
ardei. Temperatura optimă
pentru roșii este cea din
pivniță, adică în jur
de 10-13 grade Celsius, iar pentru castraveți nu mai mult de 7 grade.
2.Aveţi grijă la etilenă
Unele legume si fructe pur si simplu nu sunt compatibile. Ei bine, daca ţineţi împreună în frigider unele legume cu unele fructe, acestea se vor altera mai repede. Şi asta din cauza gazului numit etilenă. Există fructe care emană acest gaz si legume care sunt extrem de sensibile la acesta, motiv pentru care ar trebui ţinute cat mai bine separate (daca se poate in cutii diferite).
Iata cateva fructe din aceasta categorie - caise, banane, nectarine, pere, prune, rosii, precum si câteva legume sensibile la etilena produsa de acestea - sparanghel, broccoli, varza, morcovi, castraveti, fasole verde, salata verde, ardei.
Unele legume si fructe pur si simplu nu sunt compatibile. Ei bine, daca ţineţi împreună în frigider unele legume cu unele fructe, acestea se vor altera mai repede. Şi asta din cauza gazului numit etilenă. Există fructe care emană acest gaz si legume care sunt extrem de sensibile la acesta, motiv pentru care ar trebui ţinute cat mai bine separate (daca se poate in cutii diferite).
Iata cateva fructe din aceasta categorie - caise, banane, nectarine, pere, prune, rosii, precum si câteva legume sensibile la etilena produsa de acestea - sparanghel, broccoli, varza, morcovi, castraveti, fasole verde, salata verde, ardei.
3. Reglează-ţi frigiderul
Pentru a păstra alimentele cât
mai proaspete, frigiderul ar trebui sa fie potrivit la 2,2 - 3,3 grade Celsius.
De asemenea, nu ţine legumele pe raftul situat aproape de congelator. Nu lăsa
legumele in pungi de plastic închise ermetic pentru că se păstreaza mai bine
daca au puţin aer. Nu rupe codiţele si nu tăia rădăcinile decât atunci când
foloseşti legumele respective. Şi, in cele din urmă, nu lăsa apa
pe acestea, deoarece excesul de hidratare le alterează mai repede.
Sursa: http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/legume/cum-pastrezi-legumele-proaspete-mai-mult-timp-1040357
http://retete.acasa.ro/sfaturi-culinare-41/cum-sa-alegi-si-sa-depozitezi-ceapa-verde-15289.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu